sobota, 3 stycznia 2015

Pieczony kurczak z rozmarynem i czosnkiem


Ćwiartki z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, nacieramy solą i pieprzem.
Posypujemy rozmarynem, może być również suszony.
Skrapiamy całość oliwą około 4-5 łyżek.
Odstawiamy na 1,5 h.


Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni C.

Tuż przed pieczeniem dodajemy ząbki czosnku (nieobrane), przecięte w połowie.

Pieczemy około 1 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości, a skórka nabierze chrupkości i złotobrązowego koloru.

Kurczaka możemy podać z mieszanką sałat, pomidorkami cherry i bagietką ziołową :)


SMACZNEGO !







6 komentarzy:

  1. Zapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 4900 blogów z 22 kategorii.
    Należy założyć konto jako bloger i w 2 krokach dodać bloga do serwisu. Nasz robot sam pobiera aktualne wpisy i prezentuje je tysiącom użytkowników którzy codziennie korzystają ze zBLOGowanych. Dla blogera to korzyść w postaci nowych czytelników i większego ruchu na blogu. Zapraszamy!

    OdpowiedzUsuń
  2. pieknie wygladaja , te kolory az sie chce zjesc :) CUDNE
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny blog :) Pomysł z tablica i kredą... suuuper :) Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za tak ciepłe i pozytywne słowa :) Pozdawiam serdecznie!

      Usuń
  4. i to takie proste!? no proszę :) muszę wypróbować ten przepis!

    www.sagneska.pl

    OdpowiedzUsuń