środa, 28 stycznia 2015

Kuskus ze świeżymi ziołami i filet z indyka w sosie miodowo - czosnkowym


Zaczynamy od zrobienia sosu do potrawy.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj sok z cytryny i pozostałe składniki.
Wszystko dokładnie wymieszaj.

Następnie indyka pokrój w cienkie plasterki, każdy obsyp solą i pieprzem i świeżym tymiankiem, przełóż  do miseczki, zalej octem balsamicznym i odstaw na 15 minut.
Po tym czasie przesmaż mięso na patelni z niewielką ilością oleju.

Kuskus przygotuj według instrukcji podanej na opakowaniu.

Zioła drobno posiekaj, fetę pokrusz, orzechy upraż na patelni.

Kuskus wymieszaj z ziołami, dodaj indyka, całość polej sosem i posyp serem feta i uprażonymi orzechami.


Szkoda, że nie mogę wam przesłać zapachu i smaku tej potrawy, jest obłędnie pyszna :)
W związku z tym koniecznie ugotujcie tą potrawę, wasze kubki smakowe zostaną usatysfakcjonowane na 100 % 
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz