poniedziałek, 1 grudnia 2014

Jabłka pod kruszonką - przepis Anny Starmach


Ja użyłam już wcześniej przerobione przeze mnie jabłka :)


Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C (bez termoobiegu).

Aby przygotować kruszonkę, masło pokrój na małe kawałki, wymieszaj z cukrem i mąką i wyrabiaj, aż uzyskasz konsystencję grubego, mokrego piasku. 
Schowaj do lodówki.

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Ułóż owoce w żaroodpornym naczyniu i posyp cynamonem.
Wierzch jabłek równomiernie pokryj kruszonką.

Wstaw do piekarnika na 20 minut i piecz, dopóki ciasto się lekko nie przyrumieni.


Jak to mówi Ania Starmach ,, Będzie Pysznie" ! :)
SMACZNEGO ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz