wtorek, 6 stycznia 2015

Ciasto w garnuszku z krówkami


Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. 
Masło roztop w małym garnku .
W jednej misce wymieszaj suche, a w drugiej mokre składniki.
Jeżeli ciasto będzie zbyt kleiste można dodać więcej maślanki.
Krówki pokrój w drobną kostkę.
Zawartość obu misek wymieszaj, dodaj krówki i ponownie wymieszaj.
Masę przelej do żaroodpornych naczyń (mogą być również papilotki do muffinów).
Pieczemy około 30 minut (muffiny 20 minut). 


SMACZNEGO !

6 komentarzy:

  1. Ciekawe, jeszcze nigdy nie jadłam ciasta z garnuszka :) Chyba wypróbuję!
    http://kuchniaellie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto :) tylko ze zmywaniem garnuszków trochę gorzej ;) Pozdrawiam serdecznie

      Usuń
  2. Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń