Do garnka wlej 1,5 litra wody i żurek z butelki, wrzuć 3 listki laurowe, 3 ziela angielskiego i surową białą kiełbasę.
Gotuj na małym ogniu około 15-20 minut od czasu do czasu mieszając.
W osobnym garnku ugotuj jaja na twardo.
Cebulę i wędzony boczek pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oliwie, a następnie dodaj do zupy.
Całość gotuj przez jakieś 40-50 minut.
Pod koniec dodaj wyciśnięty czosnek, łyżeczkę chrzanu, szczypta soli, pieprz i łyżkę majeranku.
Na koniec zabiel zupę słodką śmietaną 30 %.
Ugotowane jajka pokrój wzdłuż na pół, a ugotowaną białą kiełbasę pokrój w plastry i wrzuć do garnka z zupą.
SMACZNEGO !
Ale smakowicie. Ślinka cieknie mimo, że po Świętach wydawało mi się, że niczego już nie zjem :)))
OdpowiedzUsuńAle smakowicie. Ślinka cieknie mimo, że po Świętach wydawało mi się, że niczego już nie zjem :)))
OdpowiedzUsuń