piątek, 6 marca 2015

Zupa krem z brokułów z tymiankiem i chipsami z boczku



Brokuły pokroić na kawałeczki, zalać bulionem i ugotować do miękkości razem z garścią świeżego tymianku (ok 8 minut).


W tym czasie nagrzać piekarnik do 200 stopni (termoobieg) i piec plasterki boczku przez 6-8 minut.

Zupę zmiksować blenderem.
Doprawić szczyptą gałki muszkatołowej, czosnkiem granulowanym, łyżeczką cukru, pieprzem oraz odrobiną soli.

Do zupy dodać łyżkę śmietany.


SMACZNEGO! 

2 komentarze:

  1. Witam, szczerze mówiąc nigdy nie robiłam żadnego kremu i chchciałbym się dowiedzieć czy można to miksowac takim zwykłym mikserem z widelkami czy trzeba takim z ostrzem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, zdecydowanie zmiksowac uzywajac ostrzy, najlepiej blendera albo malaksera :)
      Pozdrawiam

      Usuń