wtorek, 10 lutego 2015

Klopsiki w sosie curry z brązowym ryżem


Mielone mięso z indyka wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cebulą, imbirem i orzechami.
Uformuj małe kuleczki.

Na głębokiej patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek, wrzuć na nią klopsiki, smaż przez kilka minut, aby nabrały złotego koloru, następnie zdejmij je z patelni.

Na tą samą patelnię wlej śmietankę, dodaj curry, kminu rzymskiego, kurkumę, paprykę i odrobinę soli i pieprzu.

Całość zagotuj.

Do gorącego sosu dodaj wcześniej podsmażone kuleczki z indyka, gotuj około 10 minut.

Podawaj z brązowym ryżem i świeżą miętą albo kolendrą.


SMACZNEGO !

1 komentarz:

  1. Świetny pomysł,już robiłam kiedyś takie podobne danie
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://gotujzkarolka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń