Ćwiartki z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, nacieramy solą i pieprzem.
Posypujemy rozmarynem, może być również suszony.
Skrapiamy całość oliwą około 4-5 łyżek.
Odstawiamy na 1,5 h.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni C.
Tuż przed pieczeniem dodajemy ząbki czosnku (nieobrane), przecięte w połowie.
Pieczemy około 1 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości, a skórka nabierze chrupkości i złotobrązowego koloru.
Kurczaka możemy podać z mieszanką sałat, pomidorkami cherry i bagietką ziołową :)
SMACZNEGO !
Zapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 4900 blogów z 22 kategorii.
OdpowiedzUsuńNależy założyć konto jako bloger i w 2 krokach dodać bloga do serwisu. Nasz robot sam pobiera aktualne wpisy i prezentuje je tysiącom użytkowników którzy codziennie korzystają ze zBLOGowanych. Dla blogera to korzyść w postaci nowych czytelników i większego ruchu na blogu. Zapraszamy!
pieknie wygladaja , te kolory az sie chce zjesc :) CUDNE
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Dziękuje, bardzo mi miło :)
UsuńŚwietny blog :) Pomysł z tablica i kredą... suuuper :) Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za tak ciepłe i pozytywne słowa :) Pozdawiam serdecznie!
Usuńi to takie proste!? no proszę :) muszę wypróbować ten przepis!
OdpowiedzUsuńwww.sagneska.pl