Zaczynamy od zrobienia sosu do potrawy.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj sok z cytryny i pozostałe składniki.
Wszystko dokładnie wymieszaj.
Następnie indyka pokrój w cienkie plasterki, każdy obsyp solą i pieprzem i świeżym tymiankiem, przełóż do miseczki, zalej octem balsamicznym i odstaw na 15 minut.
Po tym czasie przesmaż mięso na patelni z niewielką ilością oleju.
Kuskus przygotuj według instrukcji podanej na opakowaniu.
Zioła drobno posiekaj, fetę pokrusz, orzechy upraż na patelni.
Kuskus wymieszaj z ziołami, dodaj indyka, całość polej sosem i posyp serem feta i uprażonymi orzechami.
Szkoda, że nie mogę wam przesłać zapachu i smaku tej potrawy, jest obłędnie pyszna :)
W związku z tym koniecznie ugotujcie tą potrawę, wasze kubki smakowe zostaną usatysfakcjonowane na 100 %
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz