Mięso kroimy w 1 cm kostkę, doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso nacieramy octem winnym, 1 łyżką oleju, cynamonem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odstawiamy na 24 h lodówki.
Na drugi dzień, w rondlu z grubym dnem (ja użyłam wok) obsmażamy mięso.
Wieprzowinę zdejmujemy z rondla.
W tym samym naczyniu smażymy cebulę pokrojoną w kostkę.
Dodajemy mięso, zalewamy winem i passatą, dodajemy goździki, liść laurowy, oregano i doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy na małym ogniu około 1 h.
Przepis znalazłam tu --> Kardamonovy :)
SMACZNEGO !
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMiło :). Smakowało?
OdpowiedzUsuńNawet bardzo, a na drugi dzień jeszcze lepiej :)
Usuń