Na początku zabieram się za zrobienie pesto.
Patelnie należy rozgrzać i wsypać na nią orzechy (bez tłuszczu).
Prażymy przez kilka minut często podrzucając patelnię, aż orzeszki zaczną się rumienić.
Uprażone przesyp na talerz i odstaw do wystygnięcia.
Z bazylii oberwij liście, umyj i osusz.
Obierz czosnek i przeciśnięty przez praskę wrzuć razem z bazylią i orzechami do malaksera.
Zmiksuj razem z serem, a następnie dodaj oliwę.
Raz jeszcze zmiksuj, a na koniec dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Steki myjemy i osuszamy.
Nacieramy z obu stron pieprzem i smarujemy pesto.
Wstawiamy do lodówki na około 40-50 minut.
Steki z indyka grillujemy mniej więcej 6 minut z każdej strony.
Na koniec lekko solimy.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz