Mielone mięso z indyka wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cebulą, imbirem i orzechami.
Uformuj małe kuleczki.
Na głębokiej patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek, wrzuć na nią klopsiki, smaż przez kilka minut, aby nabrały złotego koloru, następnie zdejmij je z patelni.
Na tą samą patelnię wlej śmietankę, dodaj curry, kminu rzymskiego, kurkumę, paprykę i odrobinę soli i pieprzu.
Całość zagotuj.
Do gorącego sosu dodaj wcześniej podsmażone kuleczki z indyka, gotuj około 10 minut.
Podawaj z brązowym ryżem i świeżą miętą albo kolendrą.
SMACZNEGO !
Świetny pomysł,już robiłam kiedyś takie podobne danie
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://gotujzkarolka.blogspot.com/
❤