środa, 26 listopada 2014

Waniliowe babeczki z polewą czekoladową

Przesiać mąkę do miski, następnie dodać łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli, cukru i cukru waniliowego.
Suche składniki przemieszać, następnie dodać jajko i olej.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
Napełnić do połowy foremki ciastem:)
Powinno wyjść około 12 sztuk.
Piekarnik ustawić na 190 stopni Celsjusza (termoobieg).
Babeczki piec 13-15 minut.
Gdy babeczki już będą gotowe, należy je odstawić, aby przestygły.

W między czasie możecie zrobić:

Czekoladę potraktujemy w kąpieli wodnej, jak to należy zrobić znajdziecie poniżej:) :

http://kobieta.interia.pl/kuchnia/od-podstaw/news-jak-roztopic-czekolade-w-goracej-kapieli-wodnej,nId,971315

Gdy babeczki już ochłoną, należy zanurzyć je w połowie w misce z polewą czekoladową.

Odstawić do lodówki na 1 godzinę, poczekać cierpliwie ( nie jest to łatwe :)).

Po godzinie cierpliwości można już zajadać się pysznymi babeczkami.


Takie babeczki to idealne rozwiązanie na jesienną chandrę !
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz